Ingrediente:
Carne de curcan (piept,pulpe,sau tacâmuri), 1 ceapă mică, 4-5 morcovi mari şi sănătoşi ,1 păstârnac, 1 ţelina mai mică, opţional 1 gulie mică, 2 cartofi, 2 rădăcină de pătrunjel, 1/4 linguriţa piper, 1 linguriţa sare
Mod de preparare:
Carnea se spală şi se pune la fiert într-o oală măricică (se ia în considerare faptul că supa va scădea), se fierbe la foc mic, se spumează. După ce a dispărut spumă complet, se adauga zarzavatul curăţat şi spălat (morcovii dacă sunt mari
se crăpa în 4 ,dar nu de tot, la fel şi pătrunjelul, pastimacul şi ţelină),se adauga sarea şi piperul.
Se recomandă ca totul să se fiarbă la foc foarte mic. Pentru reuşită, se fierbe 5-6 ore şi obligatoriu la foc foarte mic pentru a ieşi foarte limpede. După fierbere se strecoară şi în zeama se fierbe tăiţei sau se fierb găluşte, la foc domol pentru a nu se tulbură.
Servire:
După ce s-a pus în farfurie, se poate presăra pe deasupra frunze de pătrunjel tocat. Iarna se poate servi cu ridiche neagră.