Ingrediente pentru 4 porţii de Supă din carne de vită cu găluşte: 400 gr carne de vită, 80 gr griş, 150 gr morcovi, 150 gr păstarnac, 50 gr ţelină, 50 gr ceapă, 1 ou, 80 gr brânza de vaci, 50 gr caşcaval, 1 leg pătrunjel, 5 gr piper, 10 gr sare.
Mod de preparare Supă din carne de vită cu găluşte:
o Carnea de vită se taie în bucăţi mici. Legumele se curăţă şi se taie cubuleţe. Pătrunjelul se toacă mărunt. Caşcavalul se rade. La ou, albuşul se separă de gălbenuş.
o Carnea se fierbe în 2 litri de apă cu sare. Când apare spuma, aceasta se scoate cu lingura de lemn. Când este fiartă pe jumătate se adaugă legumele şi se continuă fierberea.
o Când mancarea e gata. carnea se scoate în alt vas iar supa se strecoară.
o Separat se prepară găluştele. astfel: gălbenuşul se bate într-un vas, se adaugă treptat griş, brânză de vaci, caşcaval ras, sare, piper şi albuşul bătut spumă. Se obţine astfel o compoziţie din care se formează găluşte cu lingura.
• Găluştele se fierb în apă clocotită cu puţină sare. După ce s-au fiert, se scot şi se transferă în supa caldă.
. Preparatul se poate seni in bol, supieră sau cană, cu pătrunjel verde deasupra.