Ingrediente:
carne macră (350-400 gr.), ceapă (1 buc.), morcov (1 buc.), oase de viţel (2-3 buc.), ouă (1buc.), supă de carne (2l)
Mod de preparare:
Se pregăteşte o supă de carne care, după ce s-a strecurat se pune la fiert. În această supă se adăugă carnea bine spălată, tăiată bucăţele mici sau tocată, şi oasele după ce supa a dat în clocot şi s-a ridicat spumă, se adăugă zarzavatul curăţat şi spălat. Se lasa să se fiarbă la foc potrivit 1 1/2 oră. Când totul este bine fiert (carnea şi zarzavatul), se dă oala jos de pe foc, se strecoară şi se limpezeşte, adăugând în supă strecurată două albuşuri de ou nebătute. Se aşează oala din nou la fiert şi se bate uşor cu ţelul. În acest timp, se formează pe deasupra un fel de spumă care strânge toate părticelele solide din supă, albuşul se ingheaga, iar supa rămâne limpede. Se dă jos oală de pe foc şi se trece supa printr-o strecurătoare pe care se aşează o bucată de pânză deasă. După ce supa s -a răcit, se strânge toată grăsimea care s-a format deasupra. Se încălzeşte din nou şi se toarnă fierbinte în ceşti.
Servire:
Supa poate fi servită la orice masă, oricât de pretenţioasă. Se serveşte la ceşti, cu pateuri mici de carne sau brânză, crutoane, saleuri care se aşează pe o farfurie, alături de supieră.