
Supă gospodărească
Taie mărunt: 125 g de morcovi, 120 g de napi, 50 g de praz, 25 g de ceapă, 50 g de varză. Să se topească 100 g de unt. în altă parte vei fi fiert 200 g de fasole albă, muiată din ajun; umple legumele cu doi litri şi jumătate din apa în care a fiert fasolea. Să fiarbă o oră şi jumătate, pe colţul maşinii. Leagă cu 200 g de smântână dublă şi 80 g de unt.
În momentul servirii, adaugi fasolea şi pătrunjel sau asmăţui tocat.
Supă gospodărească
Supă normandă
la: 125 g de napi, 50 g de praz, 25 g de lăptuci, 100 g de cartofi.
Pune pe foc, în unt proaspăt, cele dintâi trei legume, dar să nu se rumenească. Umple cu doi litri de apă, adaugă cartofi şi un pumn de fasole verde tăiată în bucăţi mici, sare, piper. Să fiarbă o oră şi jumătate pe colţul maşinii. Scoate spuma, leagă cu 200 g de smântână şi 8 g de unt. Adaugă pătrunjel sau asmăţui tocat şi crutoane prăjite.