
Ingrediente
♦ 2 vinete potrivite
♦ 4 căţei de usturoi
♦ 3 linguri untdelemn
♦ 1 lingură zeamă de lămâie
♦ felii de pâine prăjite
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
Preparare
Vinetele se spală, se şterg, se pun, întregi, fără a fi curăţate, pe un grătar sau la cuptor, şi se prăjesc. Se taie apoi în jumătăţi şi li se scoate tot miezul cu o linguriţă. Usturoiul se curăţă, se toacă foarte mărunt, se pune într-un castron împreună cu miezul de la vinete, se adaugă treptat uleiul şi se amestecă bine. Se adaugă sare, piper şi zeamă de lămâie. Se servesc cu pâine prăjită, ca aperitiv. Se poate obţine un gust diferit înlocuind usturoiul cu ceapă tocată mărunt.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press