500 g roșii se fac bulion.
2 vinete mijlocii sunt coapte și tocate.
4 gogoșari trebuie să fie copți, cojiți și tocați.
1 ceapă rumenită, tocată.
50 g ulei
1 lingură zahăr
sare, piper, foi de dafin.
După ce aţi copt şi curăţat vinetele, ardeii şi gogoşarii şi aţi pregătiti bulionul sau sucul de roşii, ceapa se toacă mărunt într-un robot de bucătărie sau mașina de tocat carne. Uleiul se încinge bine într-un ceaun mare, se adaugă ceapa, și lăsați să se calească amestecând periodic. Apoi cam după 15 minute adăugați bulionul de roșii, amestecați și lăsați să fiarbă încă vreo 15 minute împreună. În acest timp vinetele le dați prin robot sau mașina de tocat carne, la fel și ardeii. Într-un alt ceaun mai mic sau tigaie adâncă turnați puțin ulei, vinetele,ardeii și le lăsați să se calească vreo 15 minute împreună. Turnați amestecul de vinete în ceaunul cu ceapă și bulion. Amestecați, potriviți de sare și când începe să fiarbă bine faceți focul mic și lăsați vreo 2 – 3 ore la fiert, amestecând periodic.
Jumanca Rumann
