Ingrediente
♦ 1-2 linguri chimen
♦ 1 lingură făină albă
♦ 125 ml untdelemn
♦ 3 felii pâine albă
♦ pătrunjel, morcov, păstârnac, pentru supă
♦ 1 ceapă mijlocie
♦ sare, după gust
♦ pătrunjel verde (eventual)
Preparare
Zarzavatul pentru supă, bine spălat şi curăţat, se pune la fiert împreună cu chimenul. Când zarzavatul a fiert, se strecoară supa. Lingura de făină se prăjeşte în untdelemn, se adaugă două ceşti din supa strecurată, apoi totul se amestecă în vasul mare.
Din feliile de pâine, tăiate cubuleţe şi prăjite în puţin untdelemn, se prepară crutoane ce se adaugă la supă. Se pune sare, după gust. Se poate orna cu pătrunjelul verde tăiat mărunt.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press
