3 gălbenuşuri, 3 linguriţe lapte, făină cât se cere, sare.
Se face un aluat potrivit de tare din gălbenuşuri, lapte, făină cât se cere şi un praf de sare. Se fac minciuni la fel ca înainte: Se frământă aluatul şi se lasă o jumătate de oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie subţire, se taie cu rotiţa dinţată fâşii de 6 — 7 cm lungime pe 2 cm lăţime (în lipsă de rotiţă se pot tăia şi cu cuţitul). Se face o crestătură în lung, la mijloc, prin care se trece unul din capetele fâşiei, astfel încât să pară înnodată. Se prăjesc într-o cratiţă cu untură multă, clocotită. Nu trebuie să fie prea rumene. Se scot cu lingura cu găuri, se scurg bine de untură şi se presară calde cu zahăr vanilat.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti