
Ingrediente
♦ 500 g fasole boabe
♦ 2 cepe potrivite
♦ 2 căţei de usturoi
♦ 3 linguri untdelemn
♦ 2 linguri făină
♦ 1 linguriţă boia de ardei dulce
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust
Preparare
Fasolea se alege, se spală, se pune la fiert, se aruncă apa după ce a clocotit şi se pune într-o apă proaspătă. Se adaugă cepele curăţate şi tăiate feliuţe, sarea şi se lasă să fiarbă. La nevoie se mai adaugă apă, se amestecă şi se fierbe până ce fasolea devine moale.
Usturoiul, tăiat mărunt, se căleşte în puţin untdelemn, se adaugă făina şi se rumeneşte atât cât să iasă un rântaş mai deschis la culoare. Se adaugă în el boiaua de ardei, se amestecă şi se toarnă peste fasolea fiartă. Se lasă să mai dea în clocot. Se drege gustul cu sare şi piper, după gust, apoi se presară pătrunjelul verde tocat. Se poate utiliza şi drept garnitură la alte mâncăruri.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press