Ingrediente
♦ 4 ardei graşi
♦ 3 cepe, potrivite
♦ 4 linguri de untdelemn
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ sare, după gust
♦ piper, după gust.
Preparare
Ardeii se spală, li se scot cotoarele şi seminţele. Se taie apoi în inele de grosimea unui deget. Cepele se curăţă, se taie inele subţiri şi se călesc într-o cratiţă cu untdelemn încins, până devin sticloase. Peste ele se adaugă ardeii tăiaţi în felii, se pun sare, piper, se acoperă vasul şi se fierbe totul înăbuşit până când legumele devin moi. La nevoie se poate pune, pe parcurs, apă. Dar când sunt gata, sosul trebuie să fie perfect îmbibat în ardei.Se pune pătrunjel verde tocat înainte de a-i servi.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press