Ingrediente
♦ 10-12 ardei graşi
♦ 2 cepe mijlocii
♦ 3 roşii mijlocii
♦ 200 g orez
♦ o jumătate pahar untdelemn
♦ 3 linguriţe zahăr
♦ 1 lingură pătrunjel verde tocat
♦ sare, dupa gust
♦ puţin piper
♦ sos de roşii
Preparare
Ardeii se spală, li se scot cotoarele şi seminţele, se crestează puţin la vârf.Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte în puţin untdelemn, se stinge cu apă, se pune orezul (care a fost spălat şi opărit separat), se adaugă roşiile curăţate, tăiate felii, sare, zahăr şi piper. Se acoperă vasul şi se ţine la foc potrivit timp de 20 de minute. Apoi se trage de pe plită. Când s-a răcit, se mai pune şi pătrunjelul tocat, iar cu această compoziţie se umplu ardeii. Se aşează într-un vas uns în prealabil cu untdelemn şi se ţin la cuptor, tot la foc potrivit, încă 15-20 de minute. După ce s-au copt se adaugă un sos de tomate şi se lasă să stea, în vasul acoperit, 15 minute, înainte de a-i servi.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press