Ingrediente
♦ 2 dovlecei potriviţi ca mărime
♦ 1 rădăcină pătrunjel
♦ 2 linguri orez
♦ 3 linguriţe untdelemn
♦ 300 ml apă
♦ 100 ml borş
♦ sare, după gust
♦ 1 linguriţă mărar tocat mărunt
Preparare
Dovleceii se curăţă de coajă şi se taie cuburi. La fel, se curăţă morcovul şi pătrunjelul şi se dau pe răzătoarea mare. Se pun la fiert 300 ml apă cu sare şi untdelemn. Când a dat în clocot, se bagă morcovii şi pătrunjelul. Când acestea s-au fiert, se adaugă orezul ales şi spălat, se lasă să fiarbă în continuare 15 minute, după care se pun dovleceii. Când aceştia s-au fiert (fără a se sfărâma) se adaugă borşul, iar la sfârşit, verdeaţa tocată mărunt.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press