Ingrediente
♦ 3-6 batoane proaspete
♦ 1 plic fulgi de fasole
♦ 1 cartof mare
♦ 2 cepe mărişoare
♦ mirodenii după preferinţe (busuioc, chimen, nucşoară, tarhon, enibahar, 1-2 linguriţe)
♦ 2 linguri margarină vegetală
Preparare
Se dizolvă fulgii în cât mai puţină apă, astfel încât să iasă o pastă cât mai consistentă. Se fierbe cartoful curăţat de coajă şi se face pireu. Se curăţă cepele, se taie mărunt, se călesc într-o cratiţă în care am pus margarină. Când s-au rumenit bine (aproape maronii), se adaugă fasolea bătută, cartoful pireu, mirodeniile, se trage vasul de pe foc şi se amestecă. Se taie batoanele în bucăţele de 4-5 cm, li se scoate miezul şi, în funcţie de cât de consistentă v-a ieşit compoziţia cu fasole, mai adăugaţi sau nu pâine înmuiată în apă şi stoarsă bine. Umpleţi batoanele fără ca umplutura să depăşească deschiderile bucăţilor. înainte cu 20 de minute de-a le servi băgaţi-le la cuptor.
Carte de bucate pentru zilele de post de Maica Lucia Nedelea, Gemma Press