Ingrediente
300 g fasole uscată, 1 ceapă, 1 morcov, 1 rădăcină pătrunjel, 1 păstârnac, 2 ardei graşi roşii, 1 foaie dafin, 1 fir cimbru, 1 lingură vegeta, 1 legătură leuştean, 1 legătură pătrunjel, sare, 3 linguri ulei, 500 ml borş.
Mod de preparare
Se alege fasolea, se spală şi se pune la înmuiat de seara până dimineaţa. Se scurge de apă, se clăteşte şi se pune la fiert. După ce a dat în câteva clocote, se scurge apa şi se înlocuieşte cu alta. Când fasolea este pe jumătate fiartă, se pun legumele tăiate cubuleţe mici, vegeta, foaia de dafin, cimbrul şi uleiul. Când bobul de fasole se sfărâmă între degete, se pune şi borşul fiert în prealabil, se potriveşte de gust şi se mai dă un clocot, două. Se opreşte focul si se presară cu verdeaţă tocată mărunt.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob