
Ingrediente:
1/2 l lapte, 100 g gris, 3-4 linguri zahăr, 50 g unt, 3 ouă, 2 linguri sirop din dulceaţă de vişine, trandafiri sau zmeură, 1 lingura cacao sau sos caramel
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert şi când dă în clocot se toarnă grişul, în ploaie. Se adăugă untul şi se lasa să fiarbă. Când este gata, se ia vasul de pe foc, se lasa să se răcească puţin după care se încorporează gălbenuşurile unul câte unul. La sfârşit se adăugă albuşurile bătute spumă. Se împarte compoziţia în 3 părţi egale: o parte se colorează cu siropul de dulceaţă de trandafiri şi se pune într-o cratiţă unsă bine cu unt, deasupra se pune a doua pastă necolorată, iar deasupra ultima treime colorată cu cacao sau sos caramel (preparat din două linguri zahăr ars stins cu puţină apă). Se dă la cuptor pentru cca 20-25 minute, apoi se răstoarnă pe o farfurie întinsă.
Servire:
Se serveşte cu sos caramel sau sos de ciocolată.