750 g cartofi, 1 lingură făină, 3 ouă, 1 lingură unt, 1 ceaşcă lapte, 1 linguriţă zahăr, sare, umplutură de carne preparată ca pentru ştrudel cu carne, puţin pesmet.
Se fierb cartofii curăţaţi de coajă, se strivesc cu presa pentru cartofi (în lipsă, se dau prin sită sau prin maşina de tocat) şi se pun într-un castron. Se adaugă untul cald, sarea, zahărul, laptele, se amestecă bine, apoi se pun făina şi gălbenuşurile, iar la urmă albuşurile bătute spumă.
Jumătate din compoziţia obţinută se aşează într-o formă de budincă unsă cu unt şi presărată cu pesmet, apoi se pune umplutura de carne şi se acoperă cu cealaltă jumătate din compoziţie. Se unge cu unt, se presară cu puţin pesmet şi se coace pînă se rumeneşte. Se serveşte caldă.
Umplutura: 500 g carne macră, 500 g ceapă, 4 linguri untură (2 pentru tocătură, 2 pentru uns foaia), sare, piper pisat.
Se prăjeşte ceapa tăiată mărunt în două linguri de untură, pînă începe să se îngălbenească. Se adaugă carnea dată prin maşina de tocat, sarea şi piperul pisat.
Maria Deleanu, Carte de bucate
