1 kg lapte, 3 ouă, 3-4 linguri sifon, linguriţă sare, 100 g unt sau untură, 250 g smântână, 150 g brânză frământată sau rasă, făină cât cuprinde.
Se bat ouăle, se amestecă cu sifonul şi sarea, cu făina, apoi se adaugă laptele puţin câte puţin, la fel ca la clătite. Se prăjesc clătitele, punându-le pe măsură ce sunt gata într-o cratiţă. Fiecare clătită se unge cu pana muiată în unt topit şi se presară cu brânză rasă sau frământată. Ultima clătită care se aşează în cratiţă se unge cu unt fără a se presăra cu brânză. Se acoperă cratiţa şi se pune într-un vas cu apă clocotită pe foc. Se lasă astfel să fiarbă încet până când clătitele devin fierbinţi.
Înainte de a servi, se răstoarnă pe o farfurie, se taie în felii ca un tort. Se serveşte cu smântână.
Maria Deleanu, Carte de bucate