Ingrediente
Pentru aluat: 200 g brânză dulce dietetică, 100 g margarină, 1 praf de copt, făină cât cuprinde, 1 praf sare, 2 linguri zeamă de lămâie.
Pentru compoziţie: 4-5 vinete, de preferinţă bine coapte şi mai subţiri, 2 cepe, 3 ouă, 2 linguri pesmet, 1 lingură vegeta, condimente (opţional), 2 linguri ulei.
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă cu apă şi ulei. Vinetele se curăţă de coajă, se taie cubuleţe, se pun peste ceapă şi se lasă să se înmoaie la foc mic cu restul ingredientelor. Din ingredientele pentru aluat se obţine o cocă care se întinde uşor şi se pune într-o tavă sau într-un vas de Jena. Peste acest aluat se adaugă compoziţia care se întinde uniform pe toată suprafaţa. Se dă la cuptor, la foc potrivit, circa 40-45 minute.
Rețete culinare pentru fiecare zi, Elena Iacob
