
- 1 franzelă (sau 1 pâine neagră de formă lunguiaţă)
- 300 ml lapte
- 250 g ciuperci tăiate mărunt 200 g telemea rasă sau caşcaval
- 1 legătură pătrunjel tocat fin
- 2 cepe tăiate mărunt şi călite, eventual şi 2 ardei căliţi
- 1 lingură pastă de tomate sau 3-4 Ungari suc de roşii
- 2 ouă
Franzela, proaspătă, se taie pe lungime şi i se scoate miezul.
Miezul se pune într-un castron mare şi se înmoaie în lapte. Se stoarce apoi, se aruncă laptele şi se amestecă miezul cu toate celelalte ingrediente. Se obţine o pastă cu care se umple una din jumătăţile de franzelă scobite, iar cealaltă se pune drept capac. Se poate stropi cu puţin lapte sau apă partea de deasupra, se pune într-o tavă şi se dă la cuptor, unde se lasă cam 30-40 minute. Apoi se scoate, se taie în patru şi se serveşte caldă.
Se poate servi ca un nuc dejun foarte consistent. Se pregăteşte seara, iar dimineaţa se dă la cuptor.
Dacă nu avem ciuperci, se poate pregăti doar cu telemea şi restul ingredientelor. Dumneavoastră puteţi fi creative şi puteţi folosi ce ingrediente doriţi pentru a umple pâinea.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa