Budinca-tulpan, Budincă cu griș, Budincă braziliană

Budinca-tulpan, Budincă cu griș, Budincă brazilian

Budinca-tulpan

Budinca-tulpan, Budincă cu griș, Budincă brazilianăAmestecă: 100 g zahăr pisat, 50 g feculă de cartofi, 100 g unt, 5 gălbenuşuri de ouă, 1/2 bucată de vanilie.

Fierbe toate acestea împreună la foc domol sau mal bine la „bain-marie“.

Adaugă 5 albuşuri de ouă bătute în spumă, toarnă într-o termă (cratiţă de pământ) cu fundul şi pereţii drepţi, care a fost untată şi zaharată, să fiarbă la „bain-marie“ la foc domol.

Această prăjitură poate fi parfumată cu lămâie, portocală sau oricare alt parfum.

Se serveşte udată cu un sos Sabayon.

Budincă cu griș
Fierbe 500 g lapte cu zahăr şi vanilie. Adaugă 150 g griș pe care le vei turna de sus ca ploaia spre a nu se face cocoloaşe. Să fiarbă amestecând cu lingura de lemn. Când grișul a fiert bine trage cratița de pe foc şi toarnă conţinutul într-o cratiţă de pământ. Încorporează 60 g unt şi 5 gălbenuşuri de ouă. Adaugă 4 albuşuri bătute foarte tare ca zăpada. Toarnă totul într-o formă untată şi zaharată. Să fiarbă 35 minute la „bain-marie“, scoate din formă şi serveşte cu sosul Sabayon.

Budincă braziliană

Ia 500 g lapte, 150 g zahăr, 125 g tapioca, 15 g unt, 125 g ciocolată, 60 g zahăr pisat, vanilie.

Fierbe laptele cu vanilia, adaugă zahărul apoi tapioca în ploaie, amestecă până ce totul a devenit compact, cam un sfert de oră. Scoate de la foc, amestecă untul şi gălbenuşurile bătând mereu cu pămătuful.

 

În altă parte topeşte ciocolată în 4 linguri de apă, adaugă fiertura şi, în sfârşit, pune albuşurile bătute ca spuma.

Toarnă totul într-o formă „caramelizată“, umple-o pe 3 sferturi, pune-o 45 minute la „bain-marie“ în cuptor. Dacă focul e tare acoperi forma cu o hârtie untata, când prăjitura a prins culoare aurie.

Aşteaptă să se răcească, scoate prăjitura din formă şi toarnă peste ea o cremă englezească făcută cu 500 g lapte, 50 g zahăr şi 1 ou.