Se taie carnea în bucăţi potrivite. Se pun să se rumenească în cratiţă cu 2 cepe tăiate mărunt şi cu o lingură de untură. Se amestecă din când în când ca să nu se ardă. Când ceapa începe să se îngălbenească, se pune sare şi puţină apă caldă. Se lasă să fiarbă vreo oră, mai turnând din când în când câte puţină apă caldă. Se curăţă cartofii şi se taie în lung. Ca să nu se sfarme, cartofii trebuesc frecaţi cu puţină sare, înainte de a fi puşi în cratiţă cu carne. Se mai adaugă în mâncare mărar sau pătrunjel tocat fin şi, cine doreşte, puţin bulion de roşii sau boia de ardei, pentru culoare. Când sunt cartofii aproape gata, se pune cratiţă pentru o 1/2 de oră la cuptor. Mâncarea nu trebue să fie prea scăzută.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti