Ingrediente:
Patru ouă întregi, 300g.telemea, 300g. parizer, 4linguri faina , 4 linguri smantina, piper după gust, frunze de pătrunjel(o legătură), 1/2 linguriţă bicarbonat.
Mod de preparare:
Telemeaua şi parizerul se dau pe razătoarea mare se pune într-un castron şi se adăugă restul ingredientelor. Se amestecă bine şi se toarnă într-o formă de chec tapisata cu margarina şi faina.Se introduce în cuptor şi se coace la foc mare cca. 25 minute. Pentru îmbunătăţire se poate pune în lungul tăvii ,după ce s-a pus jumătate din aluat una, două fire de cabanos după care se adăugă restul de aluat, iar deasupra se presara caşcaval râs . După ce s-a copt se lăsă în tavă până se răceşte.
Servire:
Se serveşte rece, tăiat felii, pe un platou. Se poate orna cu roşii, castraveţi muraţi, măsline…