Câte o chiflă pentru fiecare copil, un miez de salată, 1/2 roşie, 1/4 ceapă albă, pătrunjel tocat, 100 g caşcaval, 100 g şuncă slabă (umplutură pentru 4 chifle).
– Se taie şunca şi caşcavalul în patru felii egale şi se lasă pe o farfurie.
– Se curăţă salata frunză cu frunză, se spală, se usucă frunzele pe un prosop curat.
– Ceapa se curăţă, se spală, se taie în patru. O parte se taie rondele fine. Roşia se taie rondele subţiri.
– Se taie chiflele pe latul lor în 3 părţi egale.
– Se pune felia de caşcaval pe prima felie de pâine şi se pun chiflele în cuptor sau pe plită să se încălzească bine. Se scot fierbinţi şi se umplu în ordine cu: salată verde, ceapă, şuncă, pătrunjel tocat fin şi felii de roşii.
– Se reconstituie chiflele, apăsând uşor peste umplutură şi se servesc imediat.
– Alături de hamburgeri se serveşte lapte bătut (la temperatura camerei), cacao sau ceai cald cu lămâie.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92