200 g apă, 75 g unt proaspăt, 2 linguriţe zahăr, 125 g făină, 3 ouă, sare, grăsime pentru formă, cremă de vanilie, frişcă.
Se pune la fiert apa cu untul, sarea şi zahărul. Când începe să fiarbă se pune făina în ploaie, amestecând nâncetat până se observă că aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se dă la o parte. Când compoziţia este caldă, se adaugă pe rând trei ouă, amestecând mereu, şi se lasă apoi să se răcească.
Se unge o tavă de copt cu unt sau cu ulei şi se pun cu linguriţa grămăjoare nu prea mari din compoziţia rece (aceste grămăjoare trebuie să aibă formă de gogoşi şi să fie puse în tavă la distanţă mare una de alta). Când sunt coapte se lasă să se răcească bine, apoi, cu un cuţit foarte ascuţit, se taie capacele în aşa fel, ca o parte să rămână prinsă. Se umplu gogoşile cu cremă de vanilie, peste care se pune puţină frişcă.
Maria Deleanu, Carte de bucate
