4-5 cartofi mari, 1 ceapă, 1 morcov mic, 1 pătrunjel mic, 2-3 linguri făină, 2 linguri unt sau untură, 1/2 pahar lapte, sare.
Se curăţă morcovul, pătrunjelul ş i ceapa, se spală şi se taie ca fideaua, punîndu-se la fiert cu litru apă. Când este fiert zarzavatul, se strecoară şi se aruncă, se pun cartofii tăiaţi bucăţi în zeama de zarzavat, sarea şi laptele, şi se lasă să fiarbă până când sunt fierţi cartofii.
Se prăjeşte în altă cratiţă făina cu untul sau cu untura până capătă culoare aurie ş i se stinge cu zeama în care au fiert cartofii, mestecând cu lingura ca să nu se facă cocoloaşe. Se pun apoi şi cartofii ş i se lasă să mai dea 2-3 clocote. Se serveşte fierbinte.
Carte de bucate, Maria Deleanu