-1cutie ciuperci (400 g);
-50 ml smântână;
– 100 ml lapte;
-1 linguri făină;
– 1 legătură pătrunjel verde;
– 1 lingură vegeta;
– 1 căpăţână usturoi.
Ciupercile se scot din cutie, se spală, se pun la fiert într-o crăticioară de 1,51 împreună cu 1 cană de apă.
Între timp, într-un castron mic amestecăm smântână cu făina, vegeta şi la sfârşit punem şi laptele. Usturoiul îl pisăm şi îl punem peste ciupercile care au dat deja 2-3 clocote. De asemenea turnăm şi sostfl deasupra, amestecând continuu cu lingura de lemn. După ce fierbe cam 5 minute, timp în care continuăm să amestecăm, oprim focul. Ciulamaua este gata Se serveşte cu mămăliguţă. Dacă nu avem smântână, folosim 200 ml lapte şi o lingură ulei sau puţină margarină. Din usturoi se poate face mujdei separat, fără a se pune usturoiul în ciulama.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa