-1 varză mare (1,5 kg);
– 4 cepe mari, 1 lingură vegeta sare;
-cimbru 1 crenguţă mică, 1 foaie dafin, 4 linguri ulei, 3 linguri pastă tomate sau 1 cană suc de roşii, 1 lingură boia de ardei dulce.
Cepele se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit într-o cratiţă de 4 l, în care vom adăuga varza, curăţată de cotor şi dată pe răzătoarea mare sau tocată fin, şi uleiul. Se călesc bine cam 10 minute, amestecându-se continuu. Se adaugă sarea, vegeta, pasta de tomate sau sucul de roşii, boiaua, se amestecă bine şi se toarnă deasupra 1 litru de apă clocotită. Se amestecă din nou, se pune şi crenguţa de cimbru, foaia de dafin şi se dă la cuptorul încălzit dinainte, cam 20 minute. Se serveşte cu chifteluţe sau drob.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa