
Pentru aluat aceleaşi cantităţi ca la colţunaşi cu brânză de vacă. Umplutura: 500 g vişine coapte, 1/2 pahar zahăr tos, 1 pahar smântână.
Se spală bine vişinele, se scot sâmburii şi se lasă în strecurărătoare presărate cu puţin zahăr. În acest timp se pregăteşte aluatul.
Înainte de a umple colţunaşii, vişinele aflate în strecurătoare se apasă bine cu lingura ca să se scurgă zeama din ele. Această zeamă se amestecă cu 3 linguri de zahăr şi se pun la rece.
Se umplu colţunaşii, se fierb, se scurg şi se spală în multă apă rece. Se lasă să se scurgă bine de apă, se aşază pe farfuria de servit, se presară cu restul de zahăr şi se toarnă pe deasupra zeama de vişine amestecată cu smântâna. Se servesc reci.
Maria Deleanu, Carte de bucate