Ingrediente:
250 ml lapte, 250 g frişcă, 1 baton vanilie, 1 baton scorţişoară, coaja rasă de la o jumătate de portocală, 2 ouă, 4 gălbenuşuri, 180 g zahăr, 4 căpşuni tăiate jumătăţi şi 3 linguri fistic tocat pentru deco
Mod de preparare:
Preparare cca. 30 min. Răcire 60 min. Cca. 530 calorii/porţie (Ingrediente pentru. 4 porţii)
1. Laptele se toarnă într-o crăticioara şi se amestecă împreună cu frişcă. Se crestează batonul de vanilie pe lung, se scoate miezul şi ambele se pun în lapte, alături de scorţişoară şi coajă de portocală. Se aduce la fierbere. Ouăle, gălbenuşurile şi 80 g zahăr se freacă într-un castron de metal. Se trece amestecul de lapte şi frişcă prin sită şi se toarnă în fir subţire în crema de ou. Castronul se pune în bain-marie şi se bate până se îngroaşă. Se toarnă în boluri şi se lasa să se răcească.
2.Se caramelizează 100 g zahăr şi 10 ml apă, se toarnă peste cremă şi se lasă la rece 60 min. Se ornează crema cu fistic şi căpşuni.