Ingrediente:
1 ardei gras roşu, 1 ceapă, 3 linguri ulei, 300 g cartofi fierţi în coaja, 1 roşie, 125 g mazăre congelată, 2 linguri pătrunjel tocat, 1 linguriţa frunze de cimbru, sare, 8 ouă, 100 ml lapte, 1/2 linguriţa praf de curry, 1/2 linguriţa boia, piper, nucşoară
Mod de preparare:
Preparare cca. 20 min. Coacere cca. 35 min. Cca. 435 calorii/porţie Ingrediente pentru 4 porţii
1.Se spală, se curăţa şi se taie mic ardeiul gras. Se curăţa ceapă, se toacă şi se căleşte. Se adauga ardeiul gras şi se călesc împreună.
2.Se decojesc cartofii, se taie felii. Se spală, se curăţa şi se taie cuburi roşiile. Ambele se adauga la ardeiul gras, împreună cu mazărea şi se condimentează cu pătrunjel, cimbru şi sare. Se prăjesc puţin şi se aşază într-o formă de sufleu unsă.
3. Cuptorul se încinge la 180 de grade. Ouăle se bat cu lapte, curry, boia, sare, piper şi nucşoara.
4. Amestecul de cartofi şi legume se acoperă cu ou şi se coace cca. 35 min. Se scoate şi se taie bucăţi. Se ornează cu verdeaţă proaspătă şi măsline.