-1 dovlecel potrivit, fraged;
-2 ouă;
-2 linguri făină;
-ulei.
Dovlecelul se spală, se curăţă de coajă, se spală din nou şi se taie feliuţe subţiri pe lăţime, în rondele de cca. 0,5 cm grosime.
Într-o farfurie adâncă se bat bine cu furculiţa ouăle cu făina şi sarea (dacă dorim, putem pune puţină vegeta, puţină boia de ardei dulce) şi obţinem un amestec omogen.
Pregătim tigaia cu ulei, o punem pe foc şi trecem repede prin pasta de ou rondelele de dovlecei şi apoi le punem în tigaie, la prăjit După ce sunt gata pe o parte, le întoarcem cu furculiţa pe partea cealaltă şi apoi le scoatem cu grijă într-un castron.
Pentru a se evita prăjirea, dovleceii daţi prin ou se pot pune într-o tavă unsă cu ulei, care se dă la cuptor cca. 30 minute.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa
