Ingrediente pentru Fasole verde cu roşii: 750 g fasole, 500 g roşii 1 ceapă, 3 linguri ulei, 1 linguriţă pătrunjel şi mărar tocat, V linguriţă de zahăr, sare, 1 linguriţă făină.
Se curăţă fasolea, se spală şi se pune în apă fierbinte. După ce dă câteva clocote, se scurge apa. Într-o cratiţă se prăjeşte în ulei ceapa tocată cu făina; se stinge cu puţină zeamă în care a fiert fasolea. Se adaugă bulionul făcut din 500 g roşii sau roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate bucăţi mici; verdeaţa, zahărul, sarea şi fasolea bine scursă de apă. Se lasă pe foc să dea câteva clocote, apoi se dă la cuptor şi se ţine până cînd zeama a scăzut bine. Se poate servi fierbinte sau rece.
Maria Deleanu, Carte de bucate