
• 1/2 kg făină
• 3 linguri de ulei
• I pahar de apă caldă
• I linguriţă de sare
• 1 lingură zeamă de lămâie (facultativ).
Se cerne făina într-un lighenaş, se face o adâncitură în mijloc, se pun pe rând sarea, uleiul, zeama de lămâie şi apa călduţă puţină câte puţină, atât cât să se obţină un aluat tare. Se împarte aluatul în 12 mingiuţe, se dau prin făină şi se lasă să stea 30 minute. Se întind câte 3 mingiuţe în foi de mărimea unei farfurioare şi se aşază una peste alta, ungându-se interioarele cu ulei. Se pliază în formă de plic, ungându-se de fiecare dată interioarele. Astfel pliat, se întinde fiecare plic într-o foaie de mărimea formei. Se obţin 4 foi „Sfoliata”. Se aştern 2 foi sub umplutură şi 2 deasupra, ungându-se bine cu ulei. Foile „Sfoliata” se pot folosi şi pentru prepararea plăcinţelelor cu umplutură dulce sau sărată.
Mâncăruri şi dulciuri de post, Garoafa Coman