
Ingrediente pentru Fursecuri cu rahat, 6 porţii: 2 ouă, 200 g zahăr pudră; 100 ml ulei, 200 g faină, 100 g rahat, 2 plicuri de zahăr vanilat, 5 g sare.
o Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Rahatul se taie cubuleţe. Gălbenuşurile se freacă cu puţină sare, se adaugă zahărul vanilat şi zahărul pudră şi se amestecă până se dizolvă zahărul.
o Se adaugă uleiul puţin câte puţin, amestecând continuu; apoi se pune treptat şi faina şi se amestecă până se formează un aluat moale.
o Pe o tavă unsă cu ulei, se vor modela cu mâna, lingura sau poşul, mingiuţe din aluat; care se vor orna, punând pe fiecare fursec câte un cubuleţ de rahat.
o Tava cu fursecuri se introduce în cuptorul încins la 180°-200°C, în partea de sus a cuptorului, pentru aproximativ 10 minute. Trebuie urmărit în permanenţă cuptorul, deoarece fursecurile se coc foarte repede. Atunci când marginea devine maronie, sunt coapte.