Ingrediente pentru Sărmăluţe : 100-150 g carne de vită sau de pasăre, 1 lingură de orez; 1 felie de franzelă, sare, mărar tocat, 1 ceapă fiartă, 1 morcov crud, 1 pahar de borş; 10-20 frunze de viţă sau de ştevie, 2 linguri de iaurt.
Se curăţă carnea de pieliţe şi de oase; se dă prin maşina de tocat cu ceapa fiartă şi morcovul crud. Se amestecă peste ea: orezul ales şi spălat, verdeaţa tocată, felia de franzelă înmuiată în apă rece şi bine stoarsă şi un praf de sare. Se omogenizează cu mâna. Foile verzi se spală şi se ţin în apă clocotită 2 minute. Se scot şi se fac sărmăluţe care se fierb cu apă caldă în amestec cu borş proaspăt. Sărmăluţele se fierb o oră cu vasul acoperit, la foc mic. Se servesc calde, acoperite cu iaurt, alături de pâine veche de o zi.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92