2 cartofi mari, 50 g drojdie, 200 g smântână, 3 gălbenuşuri, sare, făină cât cuprinde la frământat, 1 pahar ulei pentru prăjit, şuncă tocată sau brânză de oi.
Se coc cartofii în coajă, apoi se curăţă şi se dau pe răzătoare sau prin sită (operaţia trebuie făcută când cartofii sunt fierbinţi). Se pun într-un vas, se adaugă drojdia amestecată cu smântâna şi gălbenuşurile, sarea, şi se frământă cu făină un aluat nu prea tare. Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă să crească la foc cald. După ce a crescut bine, se întinde cu vergeaua pe planşeta de aluat o foaie de grosimea unui creion.
Se taie rotogoale cu paharul, se aşază pe un rotogol puţină şuncă tocată sau brânză de oi frământată cu un ou, se acoperă cu alt rotogol şi se apasă marginile ca să se lipească.
Se prăjesc în ulei bine înfierbântat şi se servesc fierbinţi, la ceai.
Carte de bucate, Maria Deleanu
