750 g apă, 500 g fructe (vişine sau zmeură, că pşuni, fragi, coacăze), 3-4 linguri zahăr, 150 g griş, 1 praf vanilie.
Se pun la fiert fructele spălate cu apa. După ce dau câteva clocote, se iau de la foc, se lasă să se răcească, apoi se dă printr-o sită de păr, zeama împreună cu fructele.
Se pune la fiert, adăugând zahărul, vanilia şi grişul puţin câte puţin, în ploaie, amestecând mereu până se îngroaşă ca o cremă. Se ia de la foc şi se bate cu telul ca să devină spumoasă, apoi se toarnă într-o formă de şarlotă sau de budincă, udată cu apă rece, şi se ţine la gheaţă 2-3 ore.
Înainte de a servi, se răstoarnă pe o farfurie şi se garniseşte cu câteva fructe crude.
Maria Deleanu, Carte de bucate