Se taie 1 kg. de carne în bucăţi potrivite şi se pune să se rumenească cu o lingură de untură. Se adaugă 3—4 cepe tăiate felii subţiri. Se amestecă din când în când, ca să nu se ardă ceapa. Când începe sa se rumenească, se adaugă un vârf de cuţit de boia de ardei, o lingură de bulion de roşii, sare şi puţină apă. Se Iasă să fiarbă înăbuşit, adăugând din când în când câte puţină apă, până se frăgezeşte carnea. Deoparte se freacă o lingură de unt, cu un ou, o lingură plină de făină, putină apă şi sare» Se amestecă totul bine. Se ia cu linguriţa din pastă şi se dă drumul găluştelor în apă clocotită. Se ţin să fiarbă 10 minute. Se scurgj se opăresc cu unt, şi se pun în mâncare sau se servesc ca garnitură. Mâncarea trebue să fie foarte fierbinte.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti