Macaroane italienești, Macaroane milaneze, Pâine de macaroane, Macaroane gratinate

Macaroane italienești, Macaroane milaneze, Pâine de macaroane, Macaroane gratinate

Macaroane italienești

Pui 250 gir. macaroane în doi litri apă fierbinte şi cu puţină sare. Să fiarbă 20 minute. Dacă apa fierbe bine trebue să fie cu totul absorbită, dacă nu, scutură macaroanele, apoi așează-le la foc în 60 g unt.

Când serveşti, presară 100 g brânză rasă.

Macaroane italienești, Macaroane milaneze, Pâine de macaroane, Macaroane gratinateMacaroane milaneze

Se pregătesc absolut la fel ca cele italieneşti, atât numai că, în momentul dării la masă, se adaogă două pahare de piure de tomate sau aceeaşi cantitate de tomate proaspete sau conserve.

Pâine de macaroane

Fierbi 15 minute în apă sărată 125 grame macaroane. Le Iaşi să se răcească.

Faci un „sos alb“ (Vezi Sosurile) cu lapte, având consistența pâinii şi adaugă 125 g şvaiţer sau caşcaval ras cât timp e cald.

Să se răcească puţin, apoi adaugă 3 gălbenuşuri de ouă și albuşurile bătute.

Ia o formă untată şi adaugă în straturi sosul şi macaroanele începând cu sosul. Să fiarbă la „bain-marie” un ceas.

Macaroane gratinate

În 250 g macaroane şi fierbe-le într-un litru şi jumătate de apă fierbinte şl puţin sărată. Ia 50 g unt, pui jumătate în mijlocul flerberii, Iar cealaltă jumătate numai la sfârşit, punând bucăţele mici peste pesmetele pisat.

Le pul într-o tigaie sau cratiţă, acoperi cu un strat de brânză rasă, pesmete, şi laşi la cuptor zece minute.

iofca şi tăieţeii la fel.