Se pun să se rumenească în aceiaşi cratiţa, cu o lingură de unt sau untură, bucăţile de carne, o ceapă tăiată mărunt şi 200 gr, de ciuperci spălate şi tăiate felii subţiri. Când începe totul să se rumenească, se adaugă o ceaşcă de zeamă de carne şi se lasă să scadă. Dacă mâncarea e prea scăzută înainte ca ciupercile şi carnea să fie fierte, se mai adaugă pu|ină zeamă de carne sau apă. Cu un sfert de oră înainte de a servi, se amestecă într-un castron 2—3 linguri de smântână cu un vârf de cuţit de făină, se toarnă peste mâncare şi se lasă să dea 2—3 clocote.
Se poate pregăti aceeaşi mâncare, fierbând deoparte ciupercile tăiate felii. Se pun în mâncare odată cu smântână şi dau împreună câteva clocote.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti