
Ingrediente:
10-12 ouă; 5-6 cepe Chalotte; 3 fileuri de anchois; 2 felii pâine albă fărâmiţată ( numai miezul); 1 ardei roşu iute (posibil şi uscat); 3 gălbenuşuri crude; 2 linguri de unt
Mod de preparare:
1.-Fierbem oule tari. Tăiem oule în jumătate şi scoatem cu grijă gălbenuşurile. Strivim gălbenuşurile şi le amestecăm cu ceapă tăiată mărunt, ardeiul roşu tăiat mărunt, miezul de pâine şi cu anchois. Incorporam cele 3 gălbenuşuri crude. 2. – încingem cuptorul la temperatura medie spre mica 160 grade, tapetam o tavă cu hârtie de copt. Umplem cu amestecul de mai sus jumătăţile de ou, punem în tavă umplutură rămasă şi deasupra oule umplute. Punem pe fiecare ou puţin unt şi coacem cam 20 min.
Servire:
Se servesc calde.