
150 g unt, 125 g sardele de Lisa (sau în lipsă, heringi), 150 g şuncă slabă, 100 g şvaiţer (sau caşcaval), 10 măsline, 1 gogoşar în oţet, 1 franzeluţă cu lapte, o ceşcuţă lapte.
Se dau prin maşina de tocat sardelele, 50 g şuncă şi o bucată de miez de franzeluţă de mărimea unui ou muiat în lapte. Se amestecă totul cu untul frecat spumă şi se freacă până se obţine o pastă omogenă.
Se taie cuburi mici, 100 g şuncă, şvaiţerul sau caşcavalul, măslinele şi gogoşarul şi se amestecă totul bine cu pasta pregătită. Se dă la rece. În acest timp se taie colţurile frnazeluţei şi se scobeşte de miez în aşa fel ca să nu rămână mai mult de 1 cm de miez în jurul cojii. Golul franzeluţei se umple cu pasta răcită, se îndeasă cu ajutorul unei linguriţe.
Se lasă la rece şi se serveşte tăiată cu un cuţit foarte bine ascuţit, în felii subţiri de 1 cm.
Este bine să fie pregătită cu o zi înainte de a se servi.
Carte de bucate, Maria Deleanu