
• 500 g brânză de vaci
• 2 linguri griş
• linguri făină sare
• puţină coajă rasă de lămâie
• 1 paclieţel zaliar vanilat
• linguri margarină de calitate
• 100 g pesmet zahăr pudră
Ouăle se bat bine, apoi se amestecă cu brânza de vaci, puţină sare, grişul, făina, coaja de lămâie şi margarina. Se pun la fiert 2 l apă. Când clocoteşte, se iau cu lingura din compoziţie papanaşi, care se cufundă cu grijă în apă. Se fierb 10 minute, se opreşte focul şi se mai lasă în cratiţa cu apa în care au fiert încă 15 minute. După aceea se scot cu spumiera, aşezându-se pe un platou şi se presară cu pesmet rumenit în tigaia de teflon, fără ulei, şi cu zahăr pudră aromat cu zahăr vanilat. 07Papanaşii trebuie să iasă fragezi şi pufoşi. Se servesc cu smântână. De regulă se servesc ca desert, însă pot fi serviţi şi ca un fel de mâncare obişnuit.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa