Piftiile se pot face din picioare şi urechi de porc şi din picioare de viţel. Mai gustoase sunt amestecate.
Se pun la fiert 2 picioare de porc şi 2 de viţel, toate bine spălate şi curăţate, într-un vas cu 2—3 litri de apă rece. Se lasă să fiarba descoperite la foc mic, şi se ia,spuma din când în când. Se sărează. Sunt gata atunci când carnea se desface uşor de pe os. Se scot oasele înainte de a se răci şi se aşează carnea în farfurii. Se pot adăuga felii de lămâie şi de ou răscopt. Zeama se curăţă de grăsime şi se încearcă dacă e destul de legată, punând câteva picături pe o farfurioară. Dacă acestea se întăresc bine la rece, se dă la o parte oala cu zeamă, care se lasă să se limpezească. Altfel se lasă pe foc, să mai dea câteva clocote. Cui ii place, poate să pună puţin usturoiu pisat în zeamă înainte de a fi strecurată. Aceasta e turnată peste carnea din farfurii şi lăsată să se prindă. Înainte de a servi se pot răsturna, ştergând fundul farfuriei cu un şervet muiat în apă fierbinte.
Sanda Marin, Carte de bucate, Editura Cartea Românească, Bucureşti