
-100 g ulei, 1 ou (facultativ), 25 g drojdie, 100 g lapte;
-1 vârf de cuţit sare
– făină cât cuprinde
-2 cepe mari
-2 gogoşari
-3 căţei usturoi
-100 ml suc de roşii sau 3 roşii totale feliuţe subţiri
-1 lingură vegeta
-cimbru
-100 g caşcaval
-100 g ciuperci.
Se dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ. Se amestecă aperi cu oul, sarea, uleiul, restul de lapte şi făină cât cuprinde. Rezultă o cocă elastică, ce se desprinde de pe mâini. Se întinde o foaie, care se pune într-o formă unsă cu ulei.
Se pregătesc apoi legumele: cepele, gogoşarii şi eventual roşiile se taie feliuţe subţiri de tot şi se călesc în ulei şi puţină apă. Se adaugă usturoiul tocat fin de tot, cimbrul, ciupercile, fierte bine şi tocate mărunt, şi vegeta. Se amestecă. Amestecul de legume se pune peste coca întinsă în vasul pentru cuptor. Se dă la cuptor 45-50 minute, la foc mic. Se pot folosi şi alte legume: dovlecei, conopidă etc., care, de asemenea, se călesc. Cu 15 minute înainte de a fi gata, se scoate din cuptor şi se presară peste pizza caşcavalul dat pe răzătoarea mare. Se dă din nou la cuptor.
Reţete pentru familia noastră, Elena Opriţa