
• foi de plăcintă
• 1/2 kg ciuperci
• 50 g inurgarină
• 1 ceapă
• sare, piper.
Se prepară aluatul pentru foi din 250 g făină, 250 g margarină, 1/2 pahar apă caldă şi sare, şi se lasă la rece. Se curăţă ciupercile, se spală bine şi se taie felioare subţiri. Se înăbuşă pe foc, într-o cratiţă acoperită, în margarină, împreună cu ceapa tăiată solzişori, sarea şi piperul. Când s-au muiat şi zeama din ele a scăzut, se lasă să se răcorească. Se împarte aluatul în două. Una din jumătăţi se întinde de forma şi mărimea tavei şi se coace. Se scoate din cuptor, se întind ciupercile scăzute şi răcorite pe toată suprafaţa foii, se acoperă cu cealaltă foaie şi se dă din nou la cuptor să se rumenească.
Mâncăruri şi dulciuri de post, Garoafa Coman