1/2 pui, 1 ceapă, 1 roşie, 20-30 păstăi de fasole verde, 2 linguri de orez, 1/2 l borş, sare, leuştean, 1 ou crud sau fiert.
– Se spală carnea, se pune să fiarbă (la foc mic) acoperită cu un litru de apă rece.
– Când supa dă în clocot se spumuieşte cu atenţie, se face focul mic şi se spumuieşte încă o dată, după care se fierbe acoperit 1/4 oră.
– Fasolea se curăţă de codiţe, se spală în apă călduţă, se rupe în bucăţi lungi de 2-3 cm şi se taie pe lung în două bucăţi.
– Se pune să fiarbă împreună cu carnea.
– După un sfert de oră se pune ceapa tocată mărunt şi roşia tăiată felii subţiri, se sărează şi se acoperă oala.
– Supa fierbe acoperit jumătate de oră, după care se adaugă: orezul (ales şi spălat în două ape) fiert, borşul fiert şi spumuit, leuşteanul tocat.
– Se dă într-un clocot şi se trage oala de pe foc.
– Oul fiert tare se curăţă de coajă, se dă pe răzătoarea mică şi se pune în borş. Se poate folosi oul şi crud:
– Se bate spumă cu borş fierbinte şi se pune peste un sfert de oră de la stingerea focului în oala cu borş.
– Se serveşte cald, cu pâine proaspătă.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92