3-4 cartofi, 100 g şuncă slabă sau salam cu şuncă, 1 pahar de smântână, 1 lingură de unt, sare.
– Se spală cartofii cu peria, se limpezesc şi se pun la fiert în apă caldă cu sare. După trei sferturi de oră cartofii se scot şi se curăţă calzi.
– Se taie cartofii rondele, se pun în cratiţa unsă cu unt, se acoperă cu şuncă tăiată fâşii subţiri.
– Se sărează puţin, se pun deasupra alte felii de cartofi (rondelele se taie subţiri), se răstoarnă peste amestec smântână.
– Se pune cratiţa la cuptor, pentru un sfert de oră după ce cuptorul a fost încălzit la 180° C.
– Mâncarea se serveşte cu salată de sfeclă roşie sau cu salată verde. De preferinţă fară pâine.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92