100 g carne tocată de vită, 1 ceapă tocată, sare, mentă pisată, 3-4 căţei de usturoi, cimbru, 1 ou, 1 chiflă pentru fiecare copil, sos picant de roşii, frunze de salată, brânză telemea, castravete murat.
– Carnea tocată se amestecă omogen cu ceapa tocată, usturoi tocat fin, cimbru, sare, mentă pisată şi un ou crud. Amestecul se porţionează în bucăţi rotunde sau pătrate care se ţin la congelator 2-3 ore cel puţin.
– Se scot când sunt congelate şi se prăjesc în ulei fierbinte. Se lasă să se scurgă, apoi se pun între două felii de chiflă astfel:
– Chifla se taie longitudinal în trei părţi egale fără să se desprindă feliile.
– Pe prima felie de pâine se pune carnea, o frunză de salată şi sosul picant. Se acoperă cu a doua felie de chiflă.
– Pe felia a doua se pune o bucată de brânză telemea, apoi câteva rondele de ceapă şi frunze de salată tocate fin. Se acoperă cu sos picant, apoi se pune deasupra ultima felie de chiflă.
– Chifla astfel pregătită se pune în cuptorul cu microunde să se încălzească bine sau în cuptorul aragazului. Se servesc hamburgerii cu felii de castravete murat, alături de iaurt cu arome de fructe.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92