
2 linguri de unt, trei linguri de faină, 1 ceaşcă de lapte, sare, 2 linguri de mărar tocat, 2 linguri de spanac fiert şi tocat fin, 2 ouă, 1/2 franzelă.
– Se taie o franzelă mai veche în jumătate, apoi în felii subţiri, care se rumenesc în unt. Se aşază pe un platou mai mare şi se acoperă cu un sos verde: untul se înmoaie într-o cratiţă smălţuită la foc mic, se pune faina în ploaie, se amestecă încet cu o lingură de lemn, se subţiază cu lapte şi se fierbe, amestecând continuu, zece minute pe foc moale. Se sărează şi se pun verdeţurile tocate şi spanacul fiert. Se mai fierbe sosul câteva minute, apoi se răstoarnă peste feliile de pâine.
– Se fac ochiuri româneşti (ouăle se sparg direct într-o oală în care clocoteşte apa în care s-a pus o lingură de oţet).
– Se lasă focul mic şi se scot ouăle când s-au închegat. Se scurg, apoi se servesc, sau se fierb ouăle, se taie jumătăţi şi se pun pe feliile de pâine. Se serveşte totul cald, cu o garnitură de legume.
Carte de bucate pentru copii, Maria Cristea Şoimu, Editura Ametist 92